Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Ostetaan/Myydään / Vs: Myydään Suzuki rm 250 ja Yamaha yz 250
« Uusin viesti kirjoittanut Heikki Tukia Toukokuu 29, 2020, 10:19:07 ip »
Suzuki lähti uudelle omistajalle.Yamaha löytyy vielä.
2
Kilpailut / CMCdN joukkuekisa on peruttu
« Uusin viesti kirjoittanut Harriet Mäenpää Toukokuu 18, 2020, 09:47:38 ip »
Vuoden 2020 joukkuekisa CMCdN  on peruttu ( CMCdN Culitzsch Germany)

Alla linkki tiedotteeseen:
http://www.classicmotorsport.org/ECMO_News%200.htm
3
Ostetaan/Myydään / Suzuki RM125 etupää
« Uusin viesti kirjoittanut pekka kortelainen Toukokuu 15, 2020, 10:05:37 ap »
Ilmeisesti suzukin RM 125 etupää, täydellinen ja pätkä runkoa, no. RM125-49031.
Hp.100eur.
Pekka Kortelainen
puh. o400 236 504
4
Ostetaan/Myydään / Vs: Husgvarna 250cc 89 moottori.
« Uusin viesti kirjoittanut Urho Förbom Toukokuu 10, 2020, 07:40:13 ip »
Soitatko 045-3538946. Olisin kiinnostunut moottorista
5
Ostetaan/Myydään / Ostetaan magneetonkoppa.
« Uusin viesti kirjoittanut Martti Törmä Huhtikuu 29, 2020, 07:31:11 ap »
Ostaisin magneetonkopan 77-79 mallin Suzuki RM125.een. Pyöreä koppa ilman kavennuksia ja kahdella ruuvilla kiinni. o4oo 919537, myös etujarru-, kaasu- ja kytkinvaijerit 79-malliin kiinnostaa.
6
Yleinen keskustelu / SML:n tiedote 24.4.2020
« Uusin viesti kirjoittanut Juha Monto Huhtikuu 27, 2020, 08:52:11 ap »
https://www.moottoriliitto.fi/uutiset/moottoriurheilun-ajankohtaisia-asioita-koronaepidemiasta-ja-kilpailutoiminnasta/


Viikot ovat vierineet vauhdilla ja muutama sana jälleen SML:n toiminnasta ja koronarajoitusten vaikutuksesta toimintaamme. Tällä hetkellä valmistelemme valtionavun raportointia Opetus- ja kulttuuriministeriölle sekä tärkeänä asiana pöydällä on vuoden 2020 liittokokouksen suunnittelu. Toimintakertomus on muutamaa lisäystä vaille valmiina ja liiton taloudenhoito, ja kesään valmistautuminen vievät suuren osan päivistä. Viime viikolla SML:n hallitus päätti 14.4.2020 kokouksessaan uudesta nimikkeestä ja SML:lle nimettiin uusi pääsihteeri. Aiemman toimitusjohtaja -nimikkeen sijaan valittiin yleisemmin yhdistystoimintaan liitetty ja kansainvälisten moottoriliittojen linjausta mukaileva tehtävänimike, joka näin korvaa aiemman toimitusjohtaja -nimikkeen. Tehtävän kuva ja vastuut säilyvät edelleen kuitenkin samoina ja sen osalta ei muutoksia tule.

Koronaepidemian vaikutukset näkyvät voimakkaasti moottorikerhojen ja SML:n taloudessa ja olemme joutuneet tekemään hyvinkin rajuja säästöpäätöksiä viime kuukausien aikana. Näihin päätöksiin kuuluvat omana osanaan myös SML:n henkilöstön työjärjestelyt. Kesälomat on nyt aikaistettu toukokuulle siten, että toimisto pystyy kuitenkin palvelemaan harrastajia mahdollisimman joustavasti. Tällä lomajärjestelyllä varaudumme siihen, että henkilöstömme on valmis palvelemaan täysin voimin heti kauden käynnistyttyä. Henkilöstön lomautukset on suunniteltu alkamaan kesäkuun alusta ja tämä koskee kaikkia työntekijöitä pääsihteeri mukaan lukien. Linjaamme vielä lomautuksien laajuudesta ja mahdollisesta osa-aikaisuudesta erikseen toukokuun aikana, kun valtio tiedottaa rajoituksista ja niiden voimassaolosta. On selvää, että toiminnan käynnistyessä toimisto kuitenkin palvelee jäseniään normaalisti.

Talous on puhuttanut paljon koko urheiluyhteisössä ja valtio on uudessa talousarvio 2:ssa kohdistanut ylimääräisiä tukirahoja liikuntajärjestöille. 29.4 pidettävässä kokouksessa tehdään valtion toimesta tärkeitä päätöksiä näitä tukia koskien. Tämän jälkeen saamme lisätietoja siitä, miten ja mihin tarkoitukseen valtion tukia voi hakea. Tästä tiedotamme kaikkia jäsenyhdistyksiä heti, kun lisätietoja on tarjolla, joten pysykää kuulolla.

Valtioneuvosto ilmoitti myös keskiviikkona uusista rajoituksista koskien kesän suuria yleisötapahtumia. Yli viidensadan hengen tapahtumat kielletään vähintään heinäkuun loppuun asti. Kansalaisten terveyden ja epidemian leviämisen näkökulmasta massatilaisuuksien rajoittaminen on tärkeää ja samalla herää kysymys siitä, miten SML tulee kilpailutoiminnastaan linjaamaan? Monet yhteydenotot ovat koskeneetkin sitä, onko SML kieltämässä kilpailutoimintaa heinäkuun loppuun asti. Näin emme ole toimimassa. Ensisijaisesti tavoitteena on pohtia turvallisia ja vastuullisia vaihtoehtoja harjoittelulle ja kilpailutoiminnalle, voimassa olevat rajoitukset ja harrastajien terveys huomioiden. Tarkempia tietoja rajoituksista ja niiden mahdollisesta keventämisessä on tulossa näillä näkymin 3.5, jolloin Suomen hallitus järjestää seuraavan tiedotustilaisuuden. Tällä hetkellä kilpailutapahtumat ovat pannassa ja emme vielä tiedä kuinka pitkään 10 hengen rajoitus on voimassa. On mahdollista, että rajoitus puretaan portaittain pidemmän aikavälin aikana, mutta tuo toukokuun alun seuraava info avaa toivottavasti laajemmin tulevien rajoitusten muotoa. Tämän jälkeen päivitämme myös SML:n ohjeistusta tilannetta vastaavaksi.

Terveyden huomioimisen on oltava ensisijaista meille kaikille. Racing for fun -konsepti sekä jäsentenväliset kilpailut tarjoavat kevyempiä vaihtoehtoja paikallisten harrastekilpailujen järjestämiseksi ja näin tapahtuman osallistujien ja yleisön määrä pysyy maltillisena. Emme ehkä pääse nauttimaan kaikkein suurimmista arvokisoistamme, mutta kilpailu- ja harjoittelutoiminta on mahdollista, kun se sovitetaan oikein viranomaisten määräyksiin. Etukäteen tehty suunnittelu ja valmistelu on nyt tärkeintä. Siten pääsemme liikkeelle pienimuotoisten ja jopa uusien ja innovatiivisten kilpailumuotojen ja harrastetapahtumien merkeissä, kun rajoitukset sen sallivat. Kannattaa siis pohtia avoimesti uusiakin mahdollisuuksia ja näin myös SML:n toimesta on tarkoitus tehdä. Kaikki odottavat toki kesän SM – ja Suomen cup -kilpailuja ja niitä kohti varmasti kuljetaan, vaikka se tässä vaiheessa vaatiikin kärsivällisyyttä. Aika näyttää miten onnistumme, mutta avoin keskustelu ja suunnittelutyö ei varmasti mene hukkaan. Teemme ainakin parhaamme asian ratkaisemiseksi tässä vaikeassa tilanteessa.

Tapahtumien lisäksi on tässä hyvä mainita myös moottoriurheilun parissa toimivat yrittäjät ja maahantuojat. On tärkeää tukea omaa paikallista alan yritystoimintaa niiltä osin, kuin se kunkin harrastajan osalta on mahdollista. Moottoriurheilu tarvitsee kaikkia toimijoita nyt ja tulevaisuudessa.


Kärsivällisyyttä koko jäsenkunnalle vallitsevissa olosuhteissa ja harjoitelkaa turvallisesti.

 

Ville Salonen
Pääsihteeri
Suomen Moottoriliitto ry

Päivämääriä
SML:n hallituksen kokous 5.5.2020
SML:n talousryhmän kokous 7.5.2020
Suomen hallituksen lisätietoja rajoituksista 3.5.2020 (varauksella)
Lisätietoja urheiluyhteisön tukipaketista 29.4.2020 (varauksella)
7
Kilpailut / Classic Motocross cup 2020 on peruttu
« Uusin viesti kirjoittanut Mika Tiitta Huhtikuu 21, 2020, 06:12:48 ip »
Classic Motocross Cup on peruttu vuodelta 2020. Meistä toimihenkilöistä ja kilpailijoista osa kuuluu riskiryhmään. Ambulanssi ja lääkärimaksut on nyt aivan taivaassa, heidän pitää olla korona hälytysvalmiudessa + normaaliajot sen päälle. Jos poikkeustila loppuu ja valtionvalta sallii niin syksyllä järjestetään Kangasalan suunnalla ajo tapahtuma siellä vanhalla radalla ja Classic Motocross Finland RY tarjoaa grillimakkarat kuljettajille sekä sauna olisi lauantai iltana lämmin. Se olisi poikkeavan vuoden 2020 huipennus ja mahdolliset tanssiaisetkin. Tehdään yhdessä tästä hieno tapahtuma Classic Motocross Finland ry:n puolesta lajipäällikkö Mika Tiitta.

9
Yleinen keskustelu / SML:n tiedote 9.4.2020
« Uusin viesti kirjoittanut Juha Monto Huhtikuu 09, 2020, 12:09:51 ip »
https://www.moottoriliitto.fi/uutiset/sml-n-kuulumisia-ja-rauhallista-seka-vastuullista-paasiaista-moottoriurheilun-ystaville/


Pääsiäinen lähestyy ja viikot ovat vierineet eteenpäin koronarajoitusten sävyttämänä. Rajoituksilla on ollut erittäin suuri vaikutus SML:n ja jäsenkerhojen toimintaan ja kilpailukalenterista on tasaisesti poistettu myös kesäkuun tapahtumia. Yhdistystoiminta kuitenkin pyörii taustalla ja SML on perustanut talousryhmän toteuttamaan kestävää taloussuunnittelua ja kantamaan omalta osaltaan SML:n toimintaa yli koronakriisin. Liittokokous on jouduttu rajoitusten takia siirtämään ja uudesta ajankohdasta tiedotetaan lähitulevaisuudessa. Hallitus kokoontuu jälleen 14.4.2020 seuraavaan etäkokoukseen ja talousryhmä puolestaan 16.4.2020 arvioimaan tilanteen taloudellisia vaikutuksia ja niiden vaatimia toimenpiteitä. Näistä asioista tiedotamme lähitulevaisuudessa, jotta myös jäsenistöllä on tarvittava tieto käytettävissä.

Olemme saaneet kysymyksiä niin harrastajilta kuin myös median edustajilta tulevan kauden kilpailuihin ja niiden järjestämiseen liittyen. Kilpailuihin ja kilpailulupien hakemiseen liittyvät määräajat on kirjattu SML:n sääntöihin ja yleinen kysymys on ollut, miten näihin määräaikoihin suhtaudutaan. On varmasti paikallaan avata muutamalla sanalla suunniteltuja toimintamalleja kaikille kilpailujen järjestämisestä ja kilpailemisesta kiinnostuneille.

Yksi kysymyksiä herättänyt aihe on kilpailulupien hakeminen kesän tapahtumiin. On selvää, että SML tulee varmasti joustamaan kilpailulupien hakuaikoihin liittyvistä määräyksistä. Niin sanottuja kilpailulupien myöhästymismaksuja ei tulla perimään, vaikka lupa ja lisämääräys saapuisivatkin toimiston käsiteltäväksi myöhemmin kuin 60 päivää ennen kilpailuajankohtaa. Siitä ei siis kannata huolehtia ja tärkeää on, että kerhot pääsevät joustavasti järjestämään suunniteltuja kilpailuja, kunhan rajoitukset sen mahdollistavat. Samoin vuoden 2020 aikana umpeutuvien toimitsijalisenssien voimassaoloaikaa jatketaan tämän vuoden loppuun. Kurssien järjestäminen on tällä hetkellä hyvin vaikeaa ja toimitsijoita tarvitaan kipeästi kesän kilpailujen järjestämiseksi.

Nyt alkuvuodesta peruuntuneiden kilpailujen järjestäminen on edelleen mahdollista loppuvuoden aikana ja uusien kilpailukalenterien valmistelu onkin aloitettu lajiryhmien toimesta. Kaikki kilpailujen järjestämiseen liittyvät toiveet osoitetaan siis ensisijaisesti aina lajiryhmille, joiden tehtäviin kalenterin suunnittelu kuuluu. Lajiryhmä laatii uudet suunnitelmat tulevalle kaudelle ja esittää sitten uudet päivämäärät SML:n hallitukselle vahvistettavaksi. Näin uuden kalenterin rakentaminen saadaan eteenpäin järjestyksessä ja koordinoidusti. SML:n toimistolta saa totta kai apua ja lajiryhmien yhteystietoja, jos niille on tarvetta. Suunnitelmien osalta on tärkeää olla ajoissa liikkeellä, jotta toiminta saadaan käyntiin mahdollisimman nopeasti rajoitusten päättyessä.

Kilpailutoiminnan lisäksi keskustelua on herättänyt ratojen aukiolo ja radoilla tapahtuva harjoittelu. Ulkona tapahtuva omaehtoinen ajoharjoittelu on edelleen sallittua, mutta kuten aiemmissakin SML:n tiedotteissa on painotettu, on määräysten ja rajoitusten noudattaminen erittäin tärkeää. Nyt kun Pääsiäinen ja pyhät lähestyvät ja monella on varmasti tavoitteena päästä harjoittelemaan, on jälleen hyvä muistaa vastuullinen käyttäytyminen omaehtoisessa harjoittelussa. Viranomaisten määräyksiä on noudatettava ja samoin rata-alueiden ja reittien ylläpitäjien ohjeistukset on huomioita. Harjoitelkaa turvallisesti ja huomioikaa kanssa-ajajat kaikessa radalla tapahtuvassa toiminnassa. Virusepidemian leviämisen estäminen on meidän kaikkien vastuulla ja oikea asenne ja toisen huomioiminen on nyt entistäkin tärkeämpää.

Ohjeistuksia oman toiminnan ja harjoittelualueiden ylläpitäjien tueksi löytyy SML:n verkkosivujen uutiset osiosta www.moottoriliitto.fi ja tarjolla on myös muita hyödyllisiä linkkejä viranomaisten sivuille.

Rauhallista ja vastuullista pääsiäistä kaikille ja jatketaan yhdessä kärsivällistä taistelua Koronaa vastaan!

 

Ville Salonen

Suomen Moottoriliitto ry
10
Ostetaan/Myydään / Suzuki RM250 vm.1988
« Uusin viesti kirjoittanut Kari Laaksonen Maaliskuu 28, 2020, 12:21:11 ip »
Ostetaan vm.1988 kytkimen keskiö. Kari Laaksonen 0447699891
Sivuja: [1] 2 3 ... 10